­

Wappen Cochem

  07 Welkom

 

    Minigids De stad Cochem

 

01 Moezelpromonade   02 Fietsers   03 markt in Cochem   04 Reichsburg   05 vakantie land   06 Historie  
 
Cochem kort voorgesteld - Parel van de Moezel
In het mooiste deel van het dal van de Moezel, aan een meander tussen de wandelparadijzen Eifel en Hunsrück, ligt het oude en romantische wijnstadje Cochem. Reeds de Romeinen hebben lofliederen over ons landschap gezongen. Sinds die tijd is er veel veranderd, doch de charme is gebleven en misschien nog wel groter geworden.
 
Toerisme en recreatie
De stad Cochem is het centrum van een gebied dat door zijn ligging en natuurlijke rijkdom bijzonder geschikt is voor tourisme en recreatie en daardoor ook door de overheid als dusdanig wordt erkend en gepromoot. In hotels, pensions, appartementen en bij particulieren worden meer dan 3300 bedden voor logies aangeboden.
Bezienswaardigheden
Bezienswaardig zijn de oude vestigingswerken. De Endert-toren met het wachthuis uit 1332. Het Bastion en de Balduinpoort aan de muur bij het kerkhof aan de Obergasse, de Burgfriedenhof met de markante borstwering, het in 1739 gebouwde stadhuis in barokstijl, het marktplein met de Martinsbron, oude gevelhuisjes en nauwe steile steegjes.
De Reichsburg Cochem - een levende legende
De Reichsburg, die de stad Cochem overheerst, accentueert de link tussen heden en verleden die men overal in de stad ziet. Vanaf de imposante kasteelmuren kan men zijn blik in alle richtigen laten dwalen en genietend van het uitzicht over het prachtige dal van de rivier de Moezel wegdromen.
Een vakantieland voor iedereen - Een attractief recreatiecentrum nodigt uit
Een "must" voor iedere vakantieganger is een bezoek aan het Moselbad. Een groot recreatiecentrum in Cochem met een enorm aanbod: het prachtige waterlandschap, super saunacomplex, tennisbanen, minigolf en een goed onderhouden camping nodigen u uit te genieten van een aangenaam verblijf. In 1999 werd het Kinderland geopend. Een unieke inrichting.
De bewogen geschiedenis van onze stad
De eerste keer dat Cochem officieel genoemd wordt in de kronieken is in een van de abdij van Prüm gedateerd 20 december 866. Voor die tijd waren de Kelten en Romeinen volkeren die de stempel op de buurt gedrukt hebben. In de genoemde kroniek schenkt de "edele matrone" Hieldilda aan het klooster diverse goederen.
Groet
Wij verheugen ons, U, nu ook in het Nederlands te begroeten. Niet voor niets is het Vakantieland Cochem een van de bekendste en populairste vakantiebestemmingen in Duitsland. De historische, middeleeuwse binnenstad van Cochem, het unieke Moezellandschap met schilderachtige wijndorpjes, talrijke grote en kleine evenementen en markten.
 
 

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­