­

logo daun stadt topDaun is een gemeente in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het is de Kreisstadt van de Landkreis Vulkaneifel. De plaats telt 8.043 inwoners. Daun ligt aan het smalle riviertje de Lieser en ligt in de VulkaanEifel. In de omgeving van Daun liggen veel bossen en wandelpaden. Net buiten Daun liggen drie maren of vulkaanmeren dicht bij elkaar, de "Gemundener Maar", "Weinfelder Maar" and "Schalkenmehrener Maar". Tevens is in Daun een Vulkaanmuseum te vinden. Daun is een oud stadje waar vanaf 700 voor Christus de Kelten al verbleven en een fort bouwden op de basaltberg. Rond het begin van de jaartelling waren ook de Romeinen in dit gebied, en er zijn dan ook veel sporen van Romeinen in Daun gevonden. De naam Daun komt vermoedelijk van het Keltisch-Romeinse woord Dunum, wat als verstevigde helling of fort kan worden uitgelegd. Aan het eind van de 10e eeuw werd er een kasteel gebouwd; de eerste vermelding van de heren van Daun was uit 1075. Vanaf het jaar 1337 wordt Daun als stad genoemd.

In Daun staat het slothotel Kurfurstliches Amtshaus. Het voormalig jachtslot, dat tot het prinsbisdom Trier behoorde, staat op het steile basaltgesteente van een uitgedoofde vulkaan midden in de stad Daun, op de resten van de oude burcht. Na de verwoesting van de burcht tijdens de successieoorlog van de Palts kwam het slot in 1712 in handen van de keurvorst van Trier en hertog van Lotharingen, Karel-Jozef. Het grondplan van het slot is in de loop van de tijd weinig veranderd. Sinds 1981 is het complex privébezit en is nu het slothotel Kurfurstliches Amtshaus.

Na 1794 werd Daun door Frankrijk geannexeerd en de heerlijkheidsrechten opgeheven. In 1815 werd het deel van Pruisen.
Daun is mede bekend door haar Wildpark en de natuurlijke mineraalbronnen.
In 2002 verkocht men in totaal 95 miljoen liter water.
 

logo wikepedia  pictogram info goud pictogram info goud Bron: Stad Daun, Wikepedia

 

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

advertentie limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.
En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.
 
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­