­

flugplatz daun

logo zweefvliegclub vulkaneifel

 

 

Ontdek de Dauner Maare in de Vulkaaneifel

De Dauner Maare vormen de bekendste groep Maare, meren, in de Eifel en liggen in het zuidoosten van de Vulkaaneifel. Het Weinfelder- of Totenmaar, het Gemünder Maar en het dubbele Schalkenmehrer Maar liggen allemaal in de omgeving van Daun en worden tezamen de “Dauner Maare” genoemd. Drie ervan zijn gevuld met water en één ervan is gevuld met laagveen.

Hoewel het vaak gedacht wordt zijn Maare geen echte kratermeren. De Maare zijn ontstaan door vulkanische explosies waardoor een bassin is gevormd. Dit bassin vult zich met water en door de ondoordringbare bodem van graniet en basalt loopt het water niet meer weg en ontstaat er een meer. Hoe gaaf is het dan als je dat vanuit de lucht kan zien? Vlieg je mee met mij?

Website: Zweefvliegveld Daun  http://www.flugplatz-daun.de/

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­