­

header wildpark

Van harte welkom in het Wild & Erlebnispark Daun.

Fijn, dat u hier bent! Op deze sites willen wij u een overzicht aanbieden, van de dieren en de natuur, de mogelijkheden voor uw vrijetijdsbesteding, en gastronomische aanbiedingen. Hier kunt u iets beleven!
Wij verheugen ons op uw bezoek en wensen u veel plezier!

Het Wild- & Erlebnispark ligt midden in de Eifel in de buurt van de stad Daun in een ca. 220 ha. groot bos- en weidelandschap. Niet alleen vanwege zijn grote wildbestand is het Wild- & Erlebnispark beroemd – het typische landschap met zijn grote loof- en naaldenbossen, met bergen en dalen, beekjes hebben het park als een groot aantrekkingspunt voor dier- en natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland gemaakt.

Een 8 km lange bosweg (autotocht) leidt u door dit mooie landschap van de Vulkaneifel. De grote ruimte maakt het voor de dieren mogelijk om te leven zoals in de vrije natuur, omdat de verschillende diersoorten zich vrij in het gebied kunnen bewegen en daarnaast ook het contact met de bezoekers kennen.

Bij zes aangeduide tribunes (uitzichtspunten) langs de bosweg, kunt u uit de auto stappen en de dieren van dichterbij bekijken, fotograferen en ook voeren. Speciaal voer voor de dieren is in het park te verkrijgen.

Wij vragen om uw begrip, dat zowel het uitstappen als ook het voeren van de dieren, met uitzondering van de tribunes, voor uw eigen zekerheid niet is toegestaan.

Het Wild- & Erlebnispark is vanaf 5 maart tot en met 15 november 2011 dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend.
De zomerrodelbaan is bij droog weer dagelijks van 11.00 uur – 18.00 uur geopend, buiten het seizoen van 13.00 uur – 18.00 uur.
 Bij sneeuw, ijzel en storm is het Wild- & Erlebnispark gesloten.

 Ga hier naar de website van het Wildpark: http://www.wildpark-daun.de/

Plattegrond van het park: logo adobe pdf

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­