­

Met volledige stoom vooruit: Dampfspektakel 2018

LET OP: van 28 april tot 1 mei in het hele gebied TRIER

Deze afspraak moet u vrij houden: met veel stoom wacht u in 2018 een belangrijk spoorwegnostalgie evenement in de regio Trier. Dit evenement is een echt spektakel, niet alleen voor spoorwegliefhebbers. Het enthousiasme dat de historische stoomlocomotieven kunnen opwekken is tijdloos en doet een beroep op jong en oud. Daarom komt de menigte van dichtbij en ver naar het evenement. Wees erbij.

4 dagen spoorwegnostalgie

In 2018 vindt het grote spoorwegevenement plaats in de grotere Trier. Het evenement start op zaterdag 28 april en loopt tot dinsdag 1 mei. Bij de open haard van de spoorwegen worden veel interessante spoorroutes langs de rivieren van de Moezel en Saar en in de lage bergstreek Eifel gemaakt. De meeste van de meer dan 100 treinen die tijdens het spektakel worden gebruikt, worden bezet door stoomlocomotieven. Maar treinliefhebbers kunnen ook kijken naar historische diesel- en elektrische locomotieven. Zelfs de personenauto's verdienen allemaal de titel 'historische spoorvoertuigen'.

 

De eerste geplande reizen met stoom zijn zeker!

28.April | 29. April | 1. Mai 2018:

 • 2 Zugpaare Luxemburg – Trier und zurück
 • 3 Zugpaare Trier – Nennig und zurück
 • 1 Zugpaar Trier – Wellen und zurück
 • 2 Zugpaare Trier – Bullay und zurück
 • 3 Zugpaare Trier – Wittlich und zurück
 • 2 Zugpaare Trier – Saarbrücken und zurück
 • 1 Zugpaar Trier – Merzig und zurück (mit historischer E-Lok)
 • 4 Zugpaare Trier – Gerolstein und zurück
 • 1 Zugpaar Trier – Bitburg-Erdorf und zurück
 • 1 Zugpaar Koblenz – Trier und zurück (historischer TEE-Zug mit E-Lok)
 • 2 Zugpaare Koblenz – Wittlich und zurück (historischer TEE-Zug mit E-Lok)

30. April 2018:

 • 3 Zugpaare Trier – Saarbrücken und zurück
 • 1 Zugpaar Trier – Brohl und zurück (mit historischer E-Lok)
 • Sonderzug auf Brohltalbahn

In Abhängigkeit von der endgültigen Fahrplanabstimmung mit der DB Netz AG und den zur Verfügung stehenden Fahrzeuge sind noch Änderungen möglich (Planungsstand Juli 2017). Außerdem wird bereits jetzt darauf hingewiesen, dass es bei hoher Waldbrandgefahr zu Zugausfällen der mit Dampflokomotiven bespannten Züge kommen kann. 

Bald noch mehr Infos hier und unter www.dampfspektakel.info
Die Planung für die Eisenbahnnostalgie-Veranstaltung 2018 sind in vollem Gange. Die neue Website zum Event wird noch zeitig in diesem Jahr online gehen. Unter www.dampfspektakel.info werden Sie bald über alle Veranstaltungen und aktuelle Neuigkeiten sowie wichtige Informationen rund um Fahrplan, Tickets und Preise informiert. Schauen Sie dort also von Zeit zu Zeit vorbei. 

dampflok

Het Dampfspektakel 2018 is het stoomevenement van het jaar dat je niet mag missen!

 

 

 

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

advertentie limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.
En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.
 
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­