­

Als je van Manderscheid in de richting Nieder-Manderscheid rijdt, duik je ineens van het op vierhonderd meter hooggelegen stadje via een vrij steile weg naar het dal van het riviertje de Lieser. Vanaf een parkeerplaats aan deze weg, direct buiten Manderscheid, heb je een prachtig uitzicht op de beide burchten van Manderscheid. De Niederburg, de benedenburcht, die langs de weg staat en honderden meters daarachter in het ruige bergland, de Oberburg, de bovenburcht.
Tussen deze beide burchten lag in de middeleeuwen de fel omstreden grens tussen de machtsgebieden van de aartsbisschop van Trier, wiens leenman op de bovenburcht resideerde, en de heren van Manderscheid, die op de benedenburcht woonden. Zij waren leenmannen van de graven van Luxemburg.

 pictogram internet

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­