­

 

De Eifeler Glockengiesserei in het plaatsje Brockscheid, ongeveer 11 kilometer ten zuiden van Daun, is een leuke bezienswaardigheid voor wie alles wil weten over het maken van klokken.
 
De klokkengieterij is een bekende bezienswaardigheid in de Vulkaneifel en wordt door veel toeristen bezocht. De Eifeler Glockengiesserei is een familiebedrijf dat al sinds 1620 in de “klokkengieterij” zit.
 
In de begindagen hadden ze geen vaste werkplaats maar trokken ze van plaats tot plaats waar de klokken gemaakt moesten worden. Vroeger in oorlogstijden waren ze ook gewilde vakmensen want een klokkengieterij kon immers ook prima kanonnen maken. Dat gebeurt heden ten dage natuurlijk niet meer.
 
Behalve het maken van grote bronzen klokken worden er ook kleinere klokken gemaakt. Ook kunnen er bij de Eifeler Glockengiesserei bronzen kunstwerken op bestelling worden gemaakt.
 
Bij een bezoek aan de Eifeler Glockengiesserei krijgt u een rondleiding die ongeveer een half uur duurt. Tijdens de rondleiding zal worden uitgelegd hoe alles werkt in een klokkengieterij en hoe de mooie grote bronzen klokken tot stand komen. U ziet de daadwerkelijke werkvloer en de werkzaamheden die er worden verricht.
 
Bezoekers: maandag tot zaterdag om 10, 11, 12, 14, 15, en 16 uur.
Van 1 januari tot 1 maart is alleen om 15 uur een rondleiding.

Groepen na aanmelding: het hele jaar van maandag tot zaterdag van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 16.30 uur
Zondag en feestdagen zijn wij gesloten

  • Adres: Glockenstrasse 51, 54552 Brockscheid. Tel.: +49 (0)6573-990330
  • Open: maandag – zaterdag: rondleiding om 10.00, 11.00, 12.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. In de periode van 1 november – 1 april: rondleiding om 15.00 uur. Zondag en feestdagen gesloten.
  • Entreekosten: volwassenen: € 2,- kinderen (6-17 jaar) € 1,50 en kinderen tot 6 jaar gratis.

 Groepen moeten van te voren aanmelden per telefoon, fax of email.

 

Eifeler Glockengießerei
Glockenstraße 51
54552 Brockscheid
Tel.: +49 (0)6573-990330
Fax: +49 (0)6573-9111

Website: http://www.glockengiesser.de/

Mail: 

 

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

advertentie limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.
En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.
 
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­