­

01 header

Sinds april 2015 is de Duivelskloof nog aantrekkelijker voor gezinnen met kinderen. Sindsdien kun je een wandeling namelijk combineren met een bezoek aan Dinosaurierpark Teufelsschlucht, 300 m van het bezoekerscentrum van de Teufelsschlucht. In een mooi aangelegd park loop je langs een tijdlijn van het ontstaan van het leven op aarde naar de tijd van mensen en mammoeten. Hierbij kom je meer dan honderd replica’s van dino’s tegen, van klein tot enorm en van vleeseters met scherpe klauwen tot planteneters met lange nekken. Van sommige dino’s zijn hier in het kalksteen van de Teufelsschlucht botten aangetroffen.

De ‘Rundweg’ door het park is ongeveer 1,5 kilometer lang en voert je door een periode van 420 miljoen jaar door de tijdperken devoon, carboon, perm, trias, jura, krijt, tertiair en quartair.

Bij elke dinosaurus die je onderweg tegenkomt, is aangegeven in welke tijd hij leefde en waar. Want niet alle dinosauriërs die je hier ziet, kwamen voor in de Eifel. Ook kun je je verbazen over de gigantische omvang van sommige soorten, want hun geschatte lengte en gewicht staan ook op de informatiebordjes.

atuurlijk vind je hier ook de beruchte Tyrannosaurus Rex, oftewel T-Rex. Hij staat vlak bij de grote speeltuin, waar kinderen in de zandbak zelf met een kwastje het skelet van een dino kunnen blootleggen. In het onderzoekerscentrum kunnen grotere kinderen dino’s schilderen, fossielen prepareren en zoeken naar haaientanden en edelstenen.

PLATTEGROND DINOSAURIERPARK

http://www.dinosaurierpark-teufelsschlucht.de/

Dinosaurierpark Teufelsschlucht
Ferschweilerstraße 50
54668 Ernzen
+49(0)6525-9339344
 
 02 header     03 header     04 header

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

advertentie limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.
En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.
 
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­