­
 
Hier vindt u de beste tips en infos over hotels, vakantiewoningen, vakantiehuizen, campings, wandelen en fietsen, evenementen en bezienswaardigheden.
 
Fietsen in de Eifel
Opstappen en wegrijden De Eifel is voor fietsers door een ruim netwerk van uitstekend uitgebouwde fietspadenontsloten. Alle routes zijn uniform en continu bewegwijzerd en toeristische informatieborden verklaren de bezienswaardigheden van de routes.

De routenkeuze is vrijwel onbegrensd. Afzonderlijke highlights zijn de fietspaden op stilgelegde spoorlijnen. De fietsroutes doorkruizen prachtige natuurgebieden en culturele ruimtes en bieden eendiversiteit aan landschappen die zelden te vinden is op zo´n kleine ruimte. De fietswegen langs voormalige spoortracés zullen vooral diegenen bezielen die van zweetdrijvende moeilijkere bergetappes willen afzien.

Langs de fietspaden vindt u talloze fietsvriendelijke gastgevers, gastronomen, fietsverhuren- en reparatiebedrijven. Bedrijven die zich speciaal heben ingesteld op uw behoeften.

radmagazin     wandermagazin 

WanderWunderWandelen in de Eifel
Tijdens een wandeling door de Eifel geniet u bewust van het veelzijdig landschap in het westen van Duitsland en beleeft u toverachtige natuur- en cultuurplekken in het westen van Duitsland. Daarnaast verbindt u op unieke wijze positieve effecten voor lichaam, geest en ziel.
De wandelregio Eifel is aan het veranderen: het onstaan nieuwe wandelroutes met gecontroleerde beleveniskwaliteit. 
De 313 km lange Eifelsteig van Aken naar Trier heeft zich met zijn partnerwegen reeds na korte tijd tot een absolute lieveling van de wandelaars ontwikkelt. Tijdens het wandelen in de Ardennen en in de Belgische Eifel valt er steeds weer iets nieuws te ontdekken – landschappelijk, cultureel of culinair. En de droompaden in de Oost-Eifel zijn uitermate geschikt voor dagwandelingen.
Deze en verdere wandelpaden in de Eifel zijn gekenmerkt door overweldigende uitzichten, naadloze bewegwijzering, verschillende landschapsvormen, wandelvriendelijke gastgevers, enz.
 
Vulkanland Eifel
De Eifel is het jongste vulkaangebied van Duitsland. 
Nergens in Duitsland vindt men zo vele mineraalbronnen en vulkanen. Rond 10.000 jaar geleden waren deze vulkanen nog aktief. Vandaag getuigen 240 vulkaankegel en –stompen, rond 60 maren, lavastromen, bronnen, rode zandsteen en tropische riffen van de ontroerde aardgeschiedenis van deze landstreek. 
De indrukwekkendste getuigenissen van de vulkanische activiteiten zijn de met water gevulde maren. Het Laacher meer is 13.000 jaren geleden door de grootste Midden-Europese vulkaanuitbarsting onstaan.
Het vurige verleden van de Eifel wordt in talrijke informatiecentrums, musea en mijnbouwwerkengepresenteerd.
 
Gastgevers van het regiomerk EIFEL
Tevreden ben je al snel – maar u moet gelukkig zijn! 
Hoge kwaliteit en goede service zijn belangrijke factoren van een positief vakantiebelevenis voor de gast en tegelijk het credo van de kwaliteitsgastgevers van het regiomerk EIFEL.
U wordt hartelijk ontvangen door service-gerichte gastgevers en woont in geclassificeerde bedrijven naargelang de categorie gezellig of comfortabel.
Dankzij de uitstekende kwaliteit van de service, mede aangetoond door niveau 1 van het Initiatief ServiceKwaliteit Duitsland, beleeft u in de bedrijven van het regiomerk EIFEL deregionaliteit en authenticiteit van de Eifel.
Wij zijn trots op deze gastgevers, die er mede toe bijdragen, het unieke cultuurlandschap Eifel als leefruimte te behouden en er als aantrekkelijke vakantieregio met toekomst voor u als gast vorm aan te geven.
 

Logo Gastgeber
Zoekt u een hotel, een restaurant of een café, een pension, een vakantiehuis, vakantiewoning of camping – let dan op het kwaliteitskeurmerk van de gastgevers van de regiomerk EIFEL
 
 

 

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

advertentie limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.
En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.
 
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­