user_mobilelogo

Vulkaneifel Naturpark

U heeft nu de bekendste van de in totaal 77 in de Vulkaneifel aangetoonde maaren leren kennen. Zij maken deel uit van indrukwekkende documenten over de geschiedenis van de aarde, die in het Natur- und Geopark Vulkaneifel aan de dag komen. Hiertoe behoren ook rond de 350 kleine en grote vulkanen, lavastromen en tal van minerale en koolzuurbronnen. Nog meer: Rode zandstenen, tropische riffen en indrukwekkende zee-afzettingen vertellen van rustige en onrustige tijden van de 400 miljoen jaar durende ontstaansgeschiedenis.

Slechts enkele regio‘s op aarde maken een vergelijkbaar duidelijke en fascinerende kijk op het worden en veranderen mogelijk. Daardoor is de Vulkaneifel een waardevol natuurlijk erfgoed, uitgeroepen tot European Geopark, deel van het door de UNESCO ondersteunde Global Geopark Network.

Bovendien biedt de Vulkaneifel belangrijke leef- en ontspanningsruimtes voor een soortenrijk en voor andere plaatsen zeldzaam geworden inheemse flora en fauna. Voor ons mensen presenteert hij zich als een mooi thuis en als mooie vakantieregio met een zeer divers en natuurlijk vakantie- en vrijetijdsaanbod.

Lieserpfad

LieserPfad

Feld und Wasser

View more
Eifelsteig

Eifel-Steig

Wandelen in de Eifel

View more
Wandelen in de Rijnland-Palts

Wandelen.

Wandelen in de Rijnland-Palts

View more
Vulkaneifel Natur und Geopark

Natur-Geopark

Het land van maren en vulkanen

View more
Wegwijzer Zuid Limburg

WegwijzerZuid-Limburg

Er valt veel te beleven

View more
Wegwijzer Noord Eifel

Wegwijzer-Eifel

Voor de natuur liefhebber!

View more
Onze Golden Retrievers

Golden-Retrievers

Onze honden

View more
Webdesign Paul Habets

Webdesign-PH 48

Webdesign PH-48

View more