­

meerfelder maar 

Grootste maar van de Westeifel.

Coördinaten:  50°06‘02“N / 6°45‘27“E

Hoogteligging:  335 m (+mv)

Trechter-diameter: 1.730 m

Trechter-diepte:  400 m

Leeftijd:  ca. 80.000 jaar

Huidig meer-diepte:  ca. 18 m

Geologie

Het substratum bestaat uit onderdevonische leemstenen, zandstenen, grauwacken en kwartsieten (Eckfeld- en Reudelsterz-lagen) evenals triassische zandstenen (Mittlerer Buntsandstein), die deels wordt bedekt door maartufsteen. Bijzonderheden In 1877 deed Keizer Wilhelm I. de bewoners van Meerfeld 12.000 Reichsmark cadeau, zodat zij het peil van het meer 2 m konden laten zakken en zodoende land droog konden leggen. Het Meerfelder Maar werd in 2008 door de International Union of Geological Sciences als regionale type lokaliteit voor de definitie van de pleistoceen/holoceen-grens vastgelegd. De langste boorkern met de sedimenten van het Meerfelder Maar is 45 m lang en documenteert 25.000 jaar klimaatgeschiedenis.Geologie Het substratum bestaat uit onderdevonische leemstenen, zandstenen, grauwacken en kwartsieten (Eckfeld- en Reudelsterz-lagen) evenals triassische zandstenen (Mittlerer Buntsandstein), die deels wordt bedekt door maartufsteen.

Bijzonderheden

In 1877 deed Keizer Wilhelm I. de bewoners van Meerfeld 12.000 Reichsmark cadeau, zodat zij het peil van het meer 2 m konden laten zakken en zodoende land droog konden leggen.

Het Meerfelder Maar werd in 2008 door de International Union of Geological Sciences als regionale type lokaliteit voor de definitie van de pleistoceen/holoceen-grens vastgelegd.

De langste boorkern met de sedimenten van het Meerfelder Maar is 45 m lang en documenteert 25.000 jaar klimaatgeschiedenis.

 

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

advertentie limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.
En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.
 
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­