­

Onderwerpen:

icon info groen Milieustickers     icon info groen Winterbanden     icon info groen Tempo 100 km ontheffing caravan     icon info groen Autokentekens Duitsland     icon info groen E10 Brandstof     icon info groen Tolwegen in Duitsland

01 Groene lijn

02 header milieusticker

sticker rood geel groen

Website: https://milieusticker-duitsland.nl/

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.

Milieusticker Duitsland aanvragen? 01 vraag nu aan

Umweltzonen Duitsland

Wanneer u in Duitsland in een umweltzone wilt rijden, heeft u een sticker nodig. Zonder sticker ontvangt u een boete van 80 euro. Met een sticker (Umweltplakette) voorkomt u dit. Wanneer u alleen over de Duitse snelweg rijdt - bijvoorbeeld wanneer u op weg bent naar Oostenrijk - heeft u geen sticker nodig.

Bekijk hier waar de Umweltzonen zich bevinden.

 • Milieusticker Duitsland online

  Voor 15.00 uur, op werkdagen, besteld? Dezelfde werkdag nog per post verstuurd!  Voor 15.00 uur besteld? Binnen max 2 werkdagen in huis!

 • Handmatige controle aanvraag milieusticker Duitsland

  Uw aanvraag wordt door onze medewerkers handmatig op veelvoorkomende fouten gecontroleerd. Zo zorgen wij ervoor dat uw aanvraag piekfijn in orde is.

 • Aanvraag met iDeal en MisterCash

  Bij ons kunt u betalen met iDeal en MisterCash. Wel zo makkelijk.

 • Privacy protectie

  Uw gegevens worden bij ons op een beveiligde server opgeslagen. Daarnaast is onze website beveiligd met een HTTPS verbinding (SSL).

 • Helpdesk

  Onze helpdesk is elke dag bereikbaar via telefoon, live chat en e-mail. Onze helpdesk is in het Nederlands. U kunt dus altijd bij ons terecht met uw vragen. 

  BEL ONS  +31854017689

Bron: Milieusticker Duitsland

01 Groene lijn

logo anwbWinterbanden en sneeuwkettingen in Duitsland

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto's ook beschikken over een winteruitrusting.

Lees verder op de website:
 
 
 

TUVNordWat is een Tempo 100-ontheffing?

Wanneer u een Tempo 100-ontheffing heeft, mag u met uw personenwagen met caravan, aanhangwagen of vouwwagen 100 km/uur rijden op de snelweg in Duitsland (in plaats van de gebruikelijke 80 km/uur). Om voor deze ontheffing in aanmerking te komen, moet aan bepaalde eisen worden voldaan zodat u uw caravan aanhangwagen of vouwwagen kunt laten inspecteren om deze ontheffing te krijgen. Sinds 2005 wordt de ontheffing overigens verleend op de caravan of aanhanger en niet op de combinatie ervan met de personenwagen. Dit betekent dus dat de ontheffing geldig blijft wanneer u een andere auto koopt. Dit is gebaseerd op de "Dritte Verordnung zur Änderung der 9. Ausnahmeverordnung zur Straßenverkehrsordnung" die sinds 2005 in Duitsland van kracht is. In het kort komt deze richtlijn erop neer dat het maximale gewicht van de caravan of aanhangwagen gelijk mag zijn aan het lege gewicht van het trekkende voertuig.

Kennzeichen-DAU

Op deze website kunt u het kenteken opzoeken: autokennzeichen-info 

ivm

Ik zie in Duitsland dat de E10 benzine aanmerkelijk goedkoper is.
Kan ik die tanken voor mijn Golf? Ik tank nu loodvrij 95.

De tolheffing in Duitsland voor personenauto's wordt met een jaar uitgesteld. Dat heeft de Duitse minister van Verkeer Dobrindt gezegd. Aanleiding is een juridische procedure die de Europese Commissie waarschijnlijk begint. "Daardoor loopt de implementatie van infrastructuuraanpassingen vertraging op", zegt Dobrindt in een interview met Bild.

Duitsland wilde dat automobilisten vanaf volgend jaar op de Duitse snelwegen tol betalen, maar dat wordt op zijn vroegst vanaf 2017. 

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

advertentie limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.
En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.
 
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­