­
Data kerstmarkt Aken

De Kerstmarkt van Aken wordt jaarlijks gehouden in het traditionele centrum van Aachen (Aken). Tijdens de kerstmarkt kun je in het centrum van Aken de sfeervolle kerstmarkt vinden. Tientallen gezellige kraampjes met kerstversieringen, hapjes en drankjes.

Datum Kerstmarkt Aken

Van 24 november tm 23 december 2017 De kerstmarkt in Aken is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00.
Uitzondering
zondag 20 november van 18 tot 21 uur,
Zaterdag 19 december van 11 tot 22 uur (late night shopping Aachen)
Vrijdag 23 december van 11 tot 20 uur

De knusse kerstmarkt van Aken. Het ideale gezinsuitje. Niet te ver, gezellig en overzichtelijk. In ongeveer twee uurtjes ben je vanaf Utrecht met de auto in Aken. De kraampjes vind je in de omgeving van het stadhuis. Naast de gebruikelijke stalletjes met gluhwein, crepes en andere lekkernijen kun je op de kerstmarkt in Aken ook terecht voor leuke spulletjes voor in en onder de kerstboom.

Wanneer is de kerstmarkt?

In 2017 start de kerstmarkt van Aken (Aachen) op 24 november.

Aantal bezoekers kerstmarkt Aken

Per jaar komen er maar liefst 1,5 miljoen bezoekers naar de kerstmarkt in Aken. De meeste bezoekers komen uit Duitsland, maar de kerstmarkt is ook populair onder Nederlanders, Belgen en Fransen.

Aanraders

Tijdens de kerstmarkt kun je Akense Printen kopen. Dit is een pop gemaakt van kruidkoek. Leuk en ook erg lekker. Verder is ook de Glühwein een aanrader, net als de typische duitse aardappelpannenkoeken. Je vindt ze overal op de kerstmarkt!

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

­