user_mobilelogo

eifel wandeling duitsland

Volgens het Duitse ‘Wandermagazin’ is de Eifel de absolute favoriet onder de wandelaars. Dit blijkt uit onderzoek waar het merendeel van 16.800 respondenten de Eifelsteig tot de mooiste wandelroute van Duitsland in 2015 hebben gekozen in de categorie Routes. De Pyrmonter Felsensteig wint in de categorie dagtochten.

Eifel wandeling
Het is voor het eerst dat een publieksstemming tot een dubbele overwinning heeft geleid. Het resultaat van de stemming bevestigt eens te meer de rol van de Eifel als wandelgebied. Zowel het langeafstandswandelpad Eifelsteig als dagtochten zoals het Traumpfad Pyrmonter Felsensteig, zijn echte trekpleisters voor wandelliefhebbers.
 
De Eifelsteig: jong maar succesvol
Meer dan de helft van de deelnemers heeft op de Eifelsteig gestemd. Dit resultaat laat ook zes jaar na de opstart van de Eifelsteig zien hoe geliefd deze Premiumweg is bij de wandelaars.
De Eifelsteig werd op 4 april 2009 geopend. In het ideale geval kunnen wandelaars de 313 kilometer lange wandelroute van Aachen-Kornelimünster naar Trier in 15 etappes van elk tussen 14 en 29 km afleggen. Reeds voor de officiële opening in april 2009 behoorde de Eifsteig tot de ‘Top Trails of Germany’, de mooiste langeafstandswandelpaden van Duitsland. De Premiumweg werd opgezet volgens de strenge criteria van het ‘Deutsche Wandersiegel’ (Deutsches Wanderinstitut e.V.) en de richtlijnen van de Wanderwege-Leitfaden Rheinland-Pfalz.
 
Wegdromen op de Pyrmonter Felsensteig
De 11,7 km lange wandeling Pyrmonter Felsensteig is een van de zogenaamde ‘Traumpfade’ in de Eifel. De rondwandeling start bij de watermolen van Pyrmont met direct ernaast de idyllische waterval. Avontuurlijke paden en grillige rotsformaties worden afgewisseld met weidse velden en prachtige uitzichten. Het hoogtepunt onderweg is de middeleeuwse burcht Pyrmont.

Bron: Verkeersbureaus.info

Lieserpfad

LieserPfad

Feld und Wasser

View more
Eifelsteig

Eifel-Steig

Wandelen in de Eifel

View more
Wandelen in de Rijnland-Palts

Wandelen.

Wandelen in de Rijnland-Palts

View more
Vulkaneifel Natur und Geopark

Natur-Geopark

Het land van maren en vulkanen

View more
Wegwijzer Zuid Limburg

WegwijzerZuid-Limburg

Er valt veel te beleven

View more
Wegwijzer Noord Eifel

Wegwijzer-Eifel

Voor de natuur liefhebber!

View more
Onze Golden Retrievers

Golden-Retrievers

Onze honden

View more
Webdesign Paul Habets

Webdesign-PH 48

Webdesign PH-48

View more